Кошик
41 відгук
+380 6 7 6 370 370
+380676370370Киев Алина
+380666705033Днепр Ирина
Додати відгук

Все, що Вам потрібно знати про чорниці

Все, що Вам потрібно знати про чорниці

Чорницю можна їсти свіжозібраної або додавати в різні рецепти. Її також можна купити в замороженому вигляді, або придбати у вигляді напою Чорниця Витав Швейцарія.

Факти про чорниці

√ Чорниця містить рослинну з'єднання під назвою антоціан. Це надає їй синій колір і багато переваги для здоров'я.

√ Чорниця може допомогти здоров'ю серця, міцності кісток, здоров'ю шкіри, кров'яного тиску, лікування діабету, профілактику раку і психічному здоров'ю.

√ Одна чашка чорниці забезпечує 24% рекомендованої денної норми вітаміну С.

√ Використовуйте чорницю для прикраси вафель, млинців, йогурту, вівсянки або пластівців, змішайте їх з коктейлем або сиропом або додавайте в кекси і солодкий хліб.

√ Людям, які приймають антикоагулянти, такі як варфарин, слід поговорити зі своїм лікарем, перш ніж збільшувати споживання чорниці, оскільки високий вміст вітаміну К може вплинути на згортання крові.

 

ПЕРЕВАГИ

Тип флавоноїдів, званих антоціанами, дає чорниці багато корисних для здоров'я властивостей. Флавоноїди - це рослинні сполуки, які часто мають потужну антиоксидантну дію.

Антоціанин відповідає за характерний синій колір чорниці. Це також сприяє численним перевагам чорниці.

Вживання різноманітних фруктів і овочів вже давно асоціюється зі зниженням ризику багатьох захворювань, пов'язаних зі способом життя.

Багато досліджень показали, що збільшення споживання рослинної їжі, такої як чорниця, знижує ризик ожиріння, діабету, серцевих захворювань і загальної смертності. Рослинна їжа також може сприяти здоров'ю волосся і шкіри, підвищенню енергії і зниження загальної ваги.

Фахівці часто обговорюють заморожування чорниці. Припускають, що процес заморожування може знизити ефективність користі чорниці для здоров'я.

Однак це не підтверджено, і різні джерела по-різному оцінюють, знижує заморожування чорниці її вплив на здоров'я. Якщо сумніваєтеся, купуйте свіжу органічну чорницю.

Чорниця тісно пов'язана з різними елементами здорового способу життя.

1) Підтримання здоров'я кісток

Чорниця містить залізо, фосфор, кальцій, магній, марганець, цинк і вітамін Що Кожен з них є компонентом кісток. Адекватне споживання цих мінералів і вітамінів сприяє побудові і підтримці структури і міцності кісток.

Залізо і цинк виконує важливі ролі в підтримці міцності і еластичності кісток і суглобів.

Низьке споживання вітаміну К було пов'язане з високим ризиком перелому кісток. Проте адекватне споживання вітаміну К покращує засвоєння кальцію і може знизити втрату кальцію.

2) Здоров'я шкіри

Колаген - це підтримуюча система шкіри. Він заснований на вітамін С як на важливому живильному речовині і допомагає запобігти пошкодженню шкіри, викликане сонцем, забрудненням навколишнього середовища і димом. Вітамін С може також поліпшити здатність колагену розгладжувати зморшки і покращувати загальну структуру шкіри.

3) Зниження артеріального тиску

Підтримка низького рівня натрію необхідно для підтримки нормального кров'яного тиску. Чорниця не містить натрію.

Вона містить калій, кальцій і магній. Деякі дослідження показали, що дієта з низьким вмістом цих мінералів пов'язана з підвищеним кров'яним тиском. Адекватне споживання цих мінералів з їжею допоможе знизити кров'яний тиск.

4) Управління діабет

Дослідження показали, що у людей з діабетом 1 типу, які споживають дієту з високим вмістом клітковини, низький рівень глюкози в крові, а у людей з діабетом 2 типу, які споживають те ж саме, покращився рівень цукру в крові, ліпідів та інсуліну. Одна чашка чорниці містить 3,6 грама (р) клітковини.

Дослідники виявили, що вживання трьох порцій чорниці, винограду, родзинок, яблук або груш в тиждень знижує ризик діабету 2 типу на 7 відсотків.

5) Захист від хвороб серця

Містяться в чорниці клітковина, калій, фолієва кислота, вітамін C, вітамін B6 і фітонутрієнти підтримують здоров'я серця. Відсутність холестерину у чорниці також корисно для серця. Вміст клітковини допомагає знизити загальну кількість холестерину в крові і знизити ризик серцевих захворювань.

Вітамін B6 і фолієва кислота запобігають накопичення з'єднання, відомого як гомоцистеїн. Надмірне накопичення гомоцистеїну в організмі може пошкодити кровоносні судини і привести до проблем із серцем.

Згідно з дослідженням регулярне вживання антоціанів може знизити ризик серцевого нападу на 32% у жінок молодого і середнього віку.

6) Профілактика раку

Вітамін C, вітамін A і різні фітонутрієнти в чорниці діють як потужні антиоксиданти, які можуть допомогти захистити клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, пов'язаними з хворобою.

Дослідження показують, що антиоксиданти можуть пригнічувати ріст пухлини, зменшувати запалення в організмі і допомагати запобігати або сповільнювати рак стравоходу, легень, рота, глотки, ендометрію, підшлункової залози, простати і товстої кишки.

Чорниця також містить фолієву кислоту, яка відіграє роль у синтезі та відновлення ДНК. Це може запобігти утворенню ракових клітин через мутацій в ДНК.

7) Поліпшення психічного здоров'я

Популяційні дослідження показали, що споживання чорниці пов'язано з більш повільним когнітивним зниженням у літніх жінок.

Дослідження також показали, що чорниця не тільки знижує ризик когнітивних порушень, але і може поліпшити короткочасну пам'ять людини і моторну координацію.

8) Здорове травлення, втрата ваги і відчуття ситості

Завдяки вмісту клітковини чорниця допомагає запобігти запорам і підтримувати здоров'я травного тракту.

Харчові волокна також зазвичай вважаються важливим фактором зниження ваги і управління вагою, оскільки вони діють як «наповнювач» в травній системі. Їжа з високим вмістом клітковини збільшує відчуття ситості і знижує апетит.

Відчуття ситості на тривалий час може знизити загальну кількість споживаних калорій.

 

ХАРЧУВАННЯ

Одна чашка свіжої чорниці містить:

√ 84 калорії

√ 0 г холестерину

√ 1,1 г білка

√ 0,49 г жиру

√ 21,45 г вуглеводів

√ 3,6 г харчових волокон

√ 14,74 р загальних цукрів

Та ж порція на одну чашку забезпечує:

√ 24 відсотки добової норми вітаміну С

√ 5 відсотків добової норми вітаміну B6

√ 36 відсотків денної норми вітаміну К

Чорниця також забезпечує:

√ 9 міліграмів (мг) кальцію

√ 0,41 мг заліза

√ 114 мг калію

√ 9 мг магнію

√ 18 мг фосфору

√ 1 мг натрію

√ 0,24 мг цинку

√ 9 мг фолієвої кислоти

 

Також чорниця містить мідь, бета-каротин, фолієву кислоту, холін, вітаміни A і E і марганець.

Крім антоціанів, вітамінів і мінералів, чорниця містить різноманітний спектр фенольних сполук, такі як кверцетин, кемпферол, мірицетин і хлорогенова кислота. Вони підвищують антиоксидантний здатність чорниці.

Большое количество биоактивных соединений помещает чернику на первое место по индексу совокупной плотности питательных веществ (ANDI). Этот индекс оценивает продукты питания на основе их содержания витаминов и минералов, фитохимического состава и антиоксидантной способности.

Продукты с наибольшим количеством питательных веществ на калорию имеют самые высокие рейтинги, а черника входит в число лучших фруктов и овощей по плотности питательных веществ с показателем ANDI 132.

ANDI є одним з декількох рейтингових систем для харчового харчування, але необхідно подальші дослідження, щоб визначити роль конкретних харчових продуктів в профілактиці захворювань.

У нашому інтернет-магазині ви можете придбати Напій Чорниця Витав Blueberry Vital Вівасан Швейцарія.