Кошик
35 відгуків
+380 6 7 6 370 370
+380676370370Киев Алина
+380666705033Днепр Ирина
Додати відгук

ЕФІРНЕ МАСЛО ТРОЯНДИ МАРОККО ДЛЯ ДУШІ І ТІЛА

ЕФІРНЕ МАСЛО ТРОЯНДИ МАРОККО ДЛЯ ДУШІ І ТІЛА

ЕФІРНЕ МАСЛО ТРОЯНДИ МАРОККО ДЛЯ КРАСИ І ЗДОРОВ'Я

 

Ви прекрасні, мов троянда,

Тільки одна різниця:

Троянда в'яне від морозу,

Ваша краса,- ніколи!

( А. С. Пушкін «Євгеній Онєгін»)

 

На жаль, троянда в'яне, але перш ніж загинути, вона дарує людям всі свої найкращі складові, щоб такі спокусниці як Тетяна Ларіна були ще прекрасніше.

Ці квіти не тільки пахнуть і тішать нас своєю красою, але і покращують наше здоров'я. Сьогодні ми розповімо вам про один з основних компонентів троянди – її ефірному маслі.

 

Ефірне масло троянди використовувалося для лікування захворювань і в косметичних процедурах протягом тисяч років.

Розовое масло може прибрати вугровий висип, збалансувати гормональний фон, зменшити занепокоєння і депресію, природним чином підвищити лібідо. Традиційно рожеве масло використовувалося від кашлю, для загоєння ран, поліпшення загального стану шкіри, для боротьби з алергією, головними болями і в якості загального протизапального засобу.

 

 

10 цілющих з'єднань ефірного масла троянди марокко.

 

Дослідники виявили, що ефірна олія троянди містить кілька терапевтичних сполук:

1.Цитронелол - ефективний засіб від комарів (також міститься в цитронелле).

2.Цитраль - сильний протимікробний засіб, необхідний для синтезу вітаміну А міститься в лимонному мирте і лемонграссе).

3. Карвон - ефективний засіб для травлення (також міститься в кмин і кропі).

4.Цитронеллилацетат - відповідає за приємний смак і аромат троянд, тому він входить в багато засоби для догляду за шкірою і косметику.

5.Евгенол - основне джерело гвоздики , самого багатого антиоксиданту в світі.

6.Фарнезол - природний пестицид (також міститься в квітці апельсина, жасмин і іланг-иланге).

7.Метилэвгенол - місцевий антисептик і анестетик (також міститься в кориці і мелісі).

8.Нерол - ароматне з'єднання антибіотика з солодким запахом (також міститься в лемонграссе і хмелі).

9.Фенилацетальдегид - ще одне солодке і ароматне з'єднання (також міститься в шоколаді).

10.Феніл - гераніол - природна форма гераниола , яка зазвичай міститься в парфумерії і фруктових ароматизаторах.

 

6 причин застосовувати рожеве масло

 

1. Допомагає при депресії та тривозі

Одне з головних переваг рожевого масла - це його здатність підвищувати настрій. Журнал Complementary Therapies in Clinical Practice нещодавно опублікував дослідження, мета якого дізнатися природну реакцію людей з депресією на ароматерапію з використанням рожевого масла.

Досліджували дві групи жінок. Одна група складалася з 28 жінок у післяпологовому періоді з ознаками післяродової депресії, друга була контрольної групи.

Перша група проходила 15-хвилинні сеанси ароматерапії з використанням суміші ефірних масел, що складається з рожевого масла і лаванди, два рази на тиждень протягом чотирьох тижнів.

Їх результати були чудовими. Група ароматерапії випробувала «значні поліпшення» більше, ніж у контрольній групі, як за Единбурзької шкалою післяпологової депресії (EPDS), так і за шкалою генералізованого тривожного розладу (GAD-7). Жінки не тільки відчули значне зниження показників післяпологової депресії, але і повідомили про помітному поліпшенні загального тривожного розладу.

2. Бореться з прищами.

Ефірне масло троянди володіє багатьма якостями, які роблять його відмінним натуральним засобом для шкіри. Вже самі по собі антимікробні властивості і ароматерапія - суттєві причини додати кілька крапель у лосьйони і креми, зроблені своїми руками.

У 2010 році вчені опублікували дослідження, в якому з'ясувалося, що ефірна олія троянди володіє одним із самих сильних бактерицидних властивостей порівняно з іншими маслами. Поряд з ефірними маслами чебрецю, лаванди і кориці, рожеве масло здатне повністю знищити Propionibacterium acnes (бактерії, що викликають прищі) всього за п'ять хвилин після розведення на 0,25%!

3. Антивіковий

Не дивно, що рожеве масло зазвичай входить в список кращих ефірних масел проти старіння. Чому ефірне масло троянди може поліпшити здоров'я шкіри і, можливо, уповільнити процес старіння? Причин кілька.

По-перше, він володіє потужною протизапальною дією. Крім того, він містить антиоксиданти, які борються з вільними радикалами, які сприяють старінню шкіри. Вільні радикали можуть викликати пошкодження шкірних тканин, що призводить до появи зморшок, складок і зневоднення.

4. Підвищує лібідо.

Оскільки ефірне масло троянди діє як заспокійливий засіб, воно може дуже допомогти чоловікам з сексуальною дисфункцією, пов'язаної з занепокоєнням і стресом . Це також може допомогти збалансувати статеві гормони, які сприяють збільшенню статевого потягу.

У клінічному дослідженні, опублікованому в 2015 році, вивчався вплив рожевого масла на 60 пацієнтів чоловічої статі з великим депресивним розладом, які страждають сексуальною дисфункцією у результаті прийому звичайних антидепресантів, відомих як інгібітори зворотного захоплення серотоніну (СІЗЗС).

Результати вражають! Застосування масла R. damascena поліпшило сексуальну дисфункцію у пацієнтів чоловічої статі.

5. Покращує дисменорею (хворобливий період).

У клінічному дослідженні, опублікованому в 2016 році, вивчався вплив ефірного масла троянди на жінок з первинною дисменореєю . Медичне визначення первинної дисменореї - переймоподібний біль у нижній частині живота, що виникає безпосередньо перед менструацією або під час неї, при відсутності інших захворювань, таких як ендометріоз.

Дослідники розділили 100 пацієнтів на дві групи: група, яка отримувала нестероїдні протизапальні препарати, а інша група також брала протизапальні препарати разом з отриманням ароматерапії, що складається з двох відсотків ефірного масла троянди.

Через 10 хвилин між двома групами не було значних відмінностей. Через 30 хвилин група, яка отримувала ароматерапію троянд, повідомила про меншу болю, ніж інша група.

В цілому дослідники приходять до висновку: «дослідження припускає, що ароматерапія ефірним маслом троянди, яка є нефармакологічним методом лікування, як доповнення до звичайних методів лікування, може бути корисна для полегшення болю у людей з первинною дисменореєю».

6. Неймовірний натуральний парфум.

У парфумерної промисловості рожеве масло зазвичай використовується для створення парфумів та ароматизаторів різних косметичних продуктів. Ефірне масло троянди з солодким квітковим, але злегка пряним ароматом можна використовувати саме по собі як натуральний парфум. Достатньо всього лише однієї-двох крапель, і ви зможете обійтися без магазинних парфумів, наповнених небезпечними синтетичними ароматами.

 

 

 

Як використовувати ефірна олія троянди?

 

Є кілька основних способів:

1. Ароматично: ви можете розпорошити масло в своєму будинку за допомогою дифузора або вдихнути його безпосередньо. Щоб зробити натуральний освіжувач для кімнати, додайте кілька крапель олії разом з водою в пляшку з розпилювачем.

2.Місцево: він має багато переваг для шкіри при місцевому застосуванні, і його можна використовувати в нерозведеному вигляді. Тим не менш, завжди рекомендується розбавляти ефірні олії маслом-носієм, таким як кокос або жожоба, у співвідношенні 1:1, перш ніж застосовувати його місцево. Після розведення олії спочатку проведіть невеликий тест, перш ніж наносити олію на великі площі. Як тільки ви дізнаєтеся, що у вас немає негативної реакції, ви можете додати кілька крапель ефірного масла в сироватку для обличчя, теплу ванну, лосьйон або гель для душа. Якщо ви використовуєте абсолют троянди, розбавляти його не потрібно, тому що він вже розведений.

Це загальні рекомендації при використанні ефірного масла троянди марокко.

А тепер, для боротьби з конкретними проблемами, пропонуємо розглянути наступні способи:

1. Депресія і тривога: рожеве масло змішайте з маслом лаванди і розпиліть його або нанесіть 1-2 краплі на зап'ястя і задню частину шиї.

2. Акне: якщо ви страждаєте від прищів , спробуйте наносити одну краплю чистого ефірного масла троянди на прищі три рази в день. Переконайтеся, що ви використовуєте стерильний ватний тампон. Якщо антимікробна сила для вас занадто велика, трохи розведіть її кокосовим маслом .

3. Лібідо: розпиліть або нанести 2-3 краплі на шию і груди. Змішайте рожеве масло з олією-носієм, таким як жожоба , кокос або оливкова олія , для терапевтичного масажу, підвищує лібідо.

4. ПМС: Розпиліть або нанесіть розведеним маслом-носієм місцево на живіт.

5. Здоров'я шкіри: нанести зовнішньо або додавайте в засіб для миття обличчя, тіла або лосьйон.

6. Запашні натуральні парфуми: просто нанесіть 1-2 краплі за вуха або на зап'ястя.

Якщо ви хочете використовувати рожеве масло в домашніх продуктах, корисно знати, що воно добре поєднується з бергамотом, ромашкою, мускатним шавлією, фенхелем, геранню, безсмертником, лавандою, лимоном, неролі, пачулі, сандаловим деревом і іланг-іланг.

 

Заходи безпеки при використанні ефірного масла троянди

 

Масло не рекомендується для внутрішнього використання.

Ніколи не використовуйте ефірні масла занадто близько до слизової оболонки, наприклад до очей. Якщо у вас чутлива шкіра, завжди розбавляйте ефірне масло троянди маслом-носієм.

Завжди зберігайте ефірні олії в недоступному для дітей та домашніх тварин місці.

Vivasan-Original.com.ua